Algemeen

Het succes van vele jaren de Boekenmarkt in Spanbroek georganiseerd door Stichting Raducaneni is m.i.v. 2017 voortgezet door wat inmiddels is geworden “Stichting Boekenmarkt Opmeer”. Helaas was het niet meer mogelijk voor de leden van de Stichting Raducaneni zo’n groot en intensief evenement voort te zetten.

In goed overleg met Stichting Raducaneni is de organisatie van deze Boekenmarkt overgenomen door deze nieuwe Stichting. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan de activiteiten van de diverse Opmeerse Stichtingen. Dit zullen er maximaal 5 zijn, om het bedrag ook wat substantieel te laten zijn. Wij vragen aan deze Stichtingen dan als tegenprestatie om “vrijwilligers uren/diensten” te leveren voor o.a. de opbouw en opruimen van de markt en hulp tijdens de 3 dagen van de markt. De komende jaren gaat ook nog een deel van de opbrengst naar de Stichting Raducaneni.

Het bestuur van de “Stichting Boekenmarkt Opmeer” is samen met een aantal vaste vrijwilligers gelijk na de vorige markt, weer begonnen met het sorteren van de nieuw aangeboden boeken. Inmiddels staan er in onze opslag alweer ruim 30 pallets vol met kratten. Wij schatten in dat het aanbod aan boeken straks in mei weer rond de 55.000 zal zijn!

Verdere informatie:

  • De boekenmarkt is gratis toegankelijk.
  • Er kan voldoende en gratis geparkeerd worden.
  • Er naast contant ook met PIN betaling afgerekend kan worden!